Rechtszaak pur-huis dient 26 november in Zwolle

ZWOLLE - Dinsdagmorgen 26 november om 10.15 uur begint bij de rechtbank in Zwolle de zaak van de familie Keijzer tegen de gemeente Twenterand. Wie gaat uiteindelijk de rekening van 64.000 euro betalen voor het laten verwijderen van het met pur verontreinigd puin, dat vrij kwam na de sloop van het woonhuis dat onbewoonbaar werd na het isoleren met pur? 

Dat de opdrachtgever voor het verwijderen van dit puin de gemeente is wordt niet betwist, maar de gemeente wil de kosten volledig verhalen op de familie Keijzer en die gaan daar niet mee akkoord. 

Gemeentesecretaris ten Brinke is overigens degene die vanuit de gemeente de regie in deze zaak heeft gevoerd en de rol van de politiek is tot nu toe vrij beperkt gebleven. Dat kan na de uitspraak van de rechter overigens zo maar veranderen. Opvallend in deze zaak is dat een familielid van het gedupeerde gezin, Leon Keijzer, de verdediging gaat voeren terwijl hij geen rechten heeft gestudeerd. Via zelfstudie en door zich te verdiepen in deze zaak van zijn broer gaat hij echter vol vertrouwen deze niet geringe uitdaging aan.

De rechter zal waarschijnlijk de beide partijen eerst nog wel de gang op sturen in een laatste poging er samen uit te komen, voordat hij of zij hierover gaat beslissen. Wat de rechter ook gaat beslissen, in deze zaak zijn er geen winnaars. 


«   »