Uitzending 28 november 2019

VROOMSHOOP - In de uitzending van komende donderdagavond 28 november is de gast aan tafel fractievoorzitter van Gemeentebelangen Twenterand, Marcus Elzinga. De politiek leider van de grootste fractie in de gemeenteraad speelt, mede door de verkiezingsuitslag van maart 2018, gewild of ongewild een cruciale rol in de politieke besluitvorming. In vorige coalities konden oppositiepartijen nog kiezen op welke coalitiepartij men voor een onderwerp de pijlen ging richten om een meerderheid te behalen, maar dat is deze periode volledig anders. 

Zelfs als coalitiegenoot CU, mee zou gaan met de oppositie, is dit deze periode niet voldoende voor een raadsmeerderheid. Dus alle ballen van de oppositie gaan steevast en regelmatig ook keihard richting Elzinga en weglopen voor je politieke verantwoordelijkheid kan natuurlijk niet. Dat doet hij ook zeker niet en deze politieke werkelijkheid komt ongetwijfeld aan de orde in dit gesprek. 

Na de onderbreking schuift wethouder Mark Paters aan en zijn gang naar Den Haag, samen met 250 collega wethouders uit het land, komt zeker aan de orde. Ook het college besluit met betrekking tot het Vitaal Sportpark komt voorbij. Of hij antwoord kan en wil geven op de vraag waar en wanneer we in Twenterand kunnen zwemmen in een nieuw overdekt zwembad? Dat gaan we zien, maar de vraag zal hem zeker gesteld worden.

Donderdagavond 28 november vanaf 19.00 uur Politieke stem op Delta FM, via de lokale radio en TV en via de Facebookpagina van het programma

 


«   »