Maatwerk voor handelsonderneming Dekker

DEN HAM - Dat er over de aanvraag van ondernemer Jan Dekker, om in strijd met het bestemmingsplan zes keer per jaar (in totaal dus zes dagen per jaar) puin te mogen breken op zijn locatie in het buitengebied, is politiek en maatschappelijk best wat te doen. In een raadsdebat en tijdens het debat op locatie in Den Ham van ruim een week geleden liepen de gemoederen bij dit onderwerp hoog op. 

Vier van de vijf oppositiepartijen (CDA, SGP, PVV en VVD) ondernemen nu een laatste poging en doen een beroep op de coalitiepartijen (GBT en CU) om maatwerk te kunnen leveren, waardoor Dekker, tot aan een uitspraak van de Raad van State uiterlijk in 2025, zes keer per jaar toch puin mag breken. Een soort tijdelijke vergunning die na de uitspraak van de rechter omgezet wordt in een definitieve vergunning of wordt ingetrokken als de rechter een voor Dekker negatieve uitspraak doet. Er kunnen dus geen rechten worden ontleend aan deze tijdelijk vergunning of dit tijdelijk gedogen. De vier partijen willen voorkomen dat Dekker bedrijfseconomisch schade oploopt door het weigeren van een vergunning en ook voorkomen dat het bedrijf er voor kiest, zich te vestigen in een andere gemeente waar dit dan kennelijk wel is toegestaan.

Op 3 of 4 december gaat de gemeenteraad weer over dit onderwerp in debat en wordt duidelijk of maatwerk in dit geval een optie is. Hieronder leest u de toelichting die de vier partijen hebben gegeven waarom maatwerk in hun ogen een reële optie is. 

Toelichting maatwerk Dekker

«   »