Mediastilte rond kanaal Almelo De Haandrik

TWENTERAND - Een aantal betrokkenen, waaronder de gemeente Twenterand, de politieke partijen en de stichting Kant nog Wal hebben over de gang van zaken rond de problemen bij ruim 270 huizen langs het kanaal Almelo De Haandrik, een vorm van  mediastilte afgekondigd. Als er echt wat te melden valt zal in eerste instantie de Provincie hierover persberichten naar buiten brengen. Tenslotte voert de Provincie de regie en is de opdrachtgever van de werkzaamheden aan het kanaal, die mogelijk de oorzaak zijn van de problemen bij deze woonhuizen. Dat wordt nu onderzocht en zoals eerder aangegeven zou men met de resultaten en de mate van betrokkenheid van de provincie nog voor de jaarwisseling naar buiten komen.

Als reden voor deze mediastilte wordt aangegeven dat de de media over dit onderwerp niet altijd de juiste informatie verspreiden en dat daardoor de onrust onder de gedupeerden onnodig wordt aangewakkerd. Het kost vervolgens heel veel tijd van de Provincie, de gemeente en/of de stichting Kant nog Wal om deze onrust vervolgens weer weg te nemen.Ook reageren politieke partijen op de berichten in de media en stellen hier bijvoorbeeld weer schriftelijke vragen over. Dat proces wil men een halt toeroepen, vandaar deze afkondiging. De media is overigens een heel ruim begrip en er werden geen namen genoemd, maar als  de zaken zo liggen zou je gewoon man en paard moeten noemen.

Deze plotseling mediastilte is met onmiddellijke ingang van kracht geworden en daardoor moest het gepland onderwerp over het kanaal in de uitzending van Politieke stem op Delta FM van 31 oktober 2019 geschrapt worden. Douwe Bouma, die hiervoor was uitgenodigd, blijft echter gewoon op de gastenlijst staan, want er zijn zeker nog een aantal andere onderwerpen waar met hem over gesproken kan worden. Zoals de ontwikkelingen rond de megastal van Schuttert aan de Beerzerhooiweg en de stikstof problemen. Samen met Stephan Reusken, fractievoorzitter van de PvdA-GL,  zijn dit de gasten na de onderbreking. Het eerste gedeelte van de uitzending staat in het teken van de Oale Bouw. Over de bewoners is de afgelopen weken genoeg gesproken, het wordt nu tijd dat er eens met de bewoners wordt gesproken en dat gaat vanavond gebeuren.


«   »