Oale Bouw en het kanaal zijn de onderwerpen

VROOMSHOOP – In de uitzending van 31 oktober van het praatprogramma Politieke stem op Delta FM wordt aandacht besteed aan een onderwerp dat de laatste weken weer opgelaaid is en bekend is geworden onder de naam Oale Bouw. De aanleiding voor de media-aandacht was de plotselinge opheffing van de bewonerscommissie die geen heil meer zag in de gesprekken met Mijane Wonen onder leiding van de Woonbond. Twee leden van de inmiddels ontbonden commissie, Yvonne Spijker en Willeke Talen, komen uitleggen wat er allemaal heeft plaatsgevonden, waardoor zij deze beslissing hebben moeten nemen. Uiteraard gaat dit gesprek ook over hoe het nu verder moet?

Mijande Wonen is uiteraard ook uitgenodigd om op 31 oktober hun kijk op het uiteenspatten van de gesprekken te geven en met name met de twee bewoners te bespreken wat dit betekent voor de voortgang, want er zal toch echt weer een dialoog op gang moeten komen tussen de betrokken bewoners en de woningbouwvereniging.  Mijande deed echter de deur voor de tweede keer dicht en wilde eerst wachten op de uitkomsten van de gesprekken die wethouder Harmsen aangekondigd heeft te gaan voeren. Mijande gaat hierbij helaas volledig voorbij aan het feit, dat de wethouder, feitelijk over zaken tussen huurders en verhuurders geen enkele inhoudelijke rol kan en mag spelen. Onder het begrip welzijn en zorgplicht voor de inwoners zijn er echter wel wat mogelijkheden en daar redt de wethouder zich wel mee. Het afzeggen van Mijande is volgens presentator Walraven een gemiste kans om in ieder geval iets te doen aan imagoverbetering door Mijande Wonen. Daar valt, zo bleek tijdens de bijeenkomst van de bewoners op 21 oktober nog wel wat aan te verbeteren. 

Op dit moment wordt over de invulling van het tweede deel van het progamma nog gesproken. Walraven: ‘Ik hoop met een aantal gasten te kunnen praten over de toch wel heel bijzondere zaken die zich kennelijk afspelen rond het intrillen van de damwanden langs de oevers van het kanaal Almelo de Haandrik. Ik ben bijvoorbeeld  heel benieuwd hoe deze mensen de ramen lappen, want dat moet daar echt met grof geweld gaan.’ Het onderwerp is helaas helemaal niet grappig, want  ondertussen zijn er al 270 huizen die mogelijk schade hebben opgelopen door werkzaamheden in opdracht van de Provincie.

Als dat niet lukt is er altijd wel weer een ander onderwerp, want alles is politiek, maar politiek is niet alles. Er valt echter altijd wel een uitzending van een uur over te maken.