Spoedoverleg tussen wethouder Harmsen en Mijande

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK - Het telefoontje van Erik Veltmeijer richting wethouder Bart-Jan Harmsen heeft kennelijk effect gehad, want zojuist werd bekend dat de wethouder met spoed in overleg gaat met Mijande Wonen over de onrust die opnieuw is ontstaan onder de bewoners van de woonwijk de Oale Bouw in Westerhaar.

In dit plus +  artikel op deze site wordt uitgebreid ingegaan op deze onrust en de actiebereidheid van de betrokken bewoners van d' Oale Bouw. 

De wethouder geeft aan nog geen standpunt te willen innemen, maar daarmee wacht tot na het overleg dat woensdag gaat plaatsvinden. Hij maakt met dit spoedoverleg echter wel duidelijk de onrust bij de bewoners en het daarmee gemoeide dreigement met acties bij het hoofdkantoor van Mijande, zorgwekkend te vinden. Zo'n overleg is het signaal dat de bewoners van deze wijk van de politiek verwachten werd gisterenavond tijdens de bijeenkomst duidelijk.

Mijande Wonen geeft aan dat mensen mogen protesteren maar dat zij het betreuren dat de complete bewonerscommissie is opgestapt. Eerder werd nog gehoopt met een deel van de commissie in gesprek te kunnen blijven, maar deze hoop bleek ijdel. Mijande Wonen wil zeker in gesprek blijven met de betrokken bewoners en onderzoekt hoe individuele wensen en behoeften nu in kaart kunnen worden gebracht. Of Mijande ingaat op de uitnodiging van het praatprogramma Politieke stem op Delta FM om samen met een tweetal bewoners over de nu ontstane situatie in alle rust eens verder te praten en te kijken hoe de toekomst na het klappen van het overleg met de commissie en uit kan gaan zien, is nog niet bekend. Deze uitzending zou 31 oktober wat de bewoners en de presentator betreft kunnen plaatsvinden. Het wachten is nu nog op een reactie van Mijande Wonen die voor morgen is aangekondigd. Of dit geplande spoedoverleg hier nog een rol in gaat spelen is afwachten, maar voor de wethouder is vanzelfsprekend ook altijd een plaatsje beschikbaar in deze uitzending.

 


«   »