Jan Dasselaar moet nog even wachten

DEN HAAG-  Jan Dasselaar mag op zijn eigen terrein (nog) niet begraven worden en dat geldt ook voor zijn vrouw. Dat heeft de Raad van State deze week bepaald.  

Het toenmalige college bestaande uit CDA, CU en SGP, had in het voorontwerp van het huidige bestemmingsplan deze privébegraafplaats overigens al opgenomen, maar een raadsmeerderheid, stak daar een stokje voor door het indienen en aannemen van een amendement. Vorige maand stapte Dasselaar met zijn echtgenote naar de Raad van State, maar die heeft dit beroep afgewezen. 

Overigens waren er zes bezwaren ingediend tegen dit bestemmingsplan. De Raad van State sprak uit dat twee bezwaren moeten worden toegewezen en vier bezwaren, waaronder die van Jan Dasselaar, zijn dus afgewezen. Hierdoor is het bestemmingsplan buitengebied nu definitief geworden. 

Ook nu lijkt de gemeenteraad privébegraafplaatsen niet perse af te wijzen, maar wil er eerst beleidsmatig invulling aangeven.  Voor Jan Dasselaar en zijn vrouw is het te hopen dat ze nog even tijd van leven hebben, want er gaat best wat tijd overheen om hierover beleid te maken en vervolgens dit beleid door de raad vast te laten stellen. Hieronder het bewuste amendement.

2018 02 06 Amendement GBT CU FL Inz Prive Begraafplaatsen Ingediend 19 12 2017
PDF – 807,9 KB 268 downloads