Jos van den Born en Leon Keijzer gasten in politiek praatprogramma

TWENTERAND - Omdat de raadsleden in een besloten vergadering op 17 oktober worden geïnformeerd over de resultaten van het onderzoek over de ontmanteling van Soweco, konden de oorspronkelijk geplande gasten voor de uitzending van 17 oktober niet aanwezig zijn.

Presentator Walraven: ‘Het is niet anders, maar we hebben dit heel goed kunnen opvangen. Ik ben overigens van mening dat een onderwerp dat in zes gemeenten zo veel stof doet opwaaien in de openbaarheid moet worden behandeld en niet achter gesloten deuren, zeker niet als de raadsleden van Twenterand hierover in gesprek gaan met de eigen wethouder. Zowel de betrokken medewerkers van Soweco, maar ook de inwoners van deze zes gemeenten hebben recht op de openbaarheid van bestuur. Kennelijk denken de zes betrokken wethouders hier echter anders over.’

In het eerste deel van het programma is nu Jos van den Born te gast, die door de gemeente Hardenberg en Twenterand is aangesteld om de streekomroep Vechtdal Breed vorm te geven. Van de oorspronkelijke vier gemeenten die met hun lokale omroepen voor een gezamenlijke streekomroep in 2017 de handen ineen hebben geslagen zijn nu alleen Hardenberg en Twenterand nog over en dat dus de naam Vechtdal Breed nu wat minder toepasselijk lijkt, vormt zeker onderwerp van gesprek. Verder wordt ingegaan op wat de vorming van deze streekomroep voor Delta en de zelfstandigheid van de lokale omroep gaat betekenen en komt aan de orde hoe de vrijwilligers van Delta tegen deze nieuwe samenwerking aankijken. Is er sprake van een Calimero effect?

Na de pauze is Leon Keijzer te gast in de studio en dat hij de woordvoerder namens de familie Keijzer is, inzake het Pur-huis, moet ondertussen bijna bij iedereen wel bekend zijn. Met Leon wordt terug gekeken op wat er allemaal heeft plaatsgevonden,, maar wordt vooral gekeken naar de toekomst, want die ziet er al met al toch wat zonniger uit dan voorheen. Al blijft er één onderwerp nog ongewis en dat is zeker geen onbelangrijk onderwerp. Afgesproken is echter, omdat deze zaak nog onder de rechter is, hier niet veel over te zeggen.

De rol van de gemeente bij de vorming van een streekomroep is duidelijk, maar bij het tweede onderwerp ligt dit een stuk genuanceerder. Maar hoe dan ook, het wordt zeker weer een interessante uitzending op 17 oktober 2019 vanaf 19.00 uur via Delta FM, Delta TV en de Facebookpagina Politieke stem op Delta FM.