Gemeente pakt verkoop tweedehands auto's vanuit woonadres aan

VROOMSHOOP - De gemeente gaat handhavend optreden tegen de handel in tweedehandsauto's vanuit een woonadres in Vroomshoop. De bewoner bood diverse gebruikte auto's aan en stalde deze niet alleen op zijn eigen oprit, maar de auto's werden ook geparkeerd op de parkeerplekken rond de woning.

Dat het hier ging om de verkoop van auto's was zonneklaar, doordat de handelaar de gegevens en de prijzen van de auto's duidelijk zichtbaar had aangebracht in de auto's. Niet alleen is het verboden om vanuit een woning dit soort activiteiten te ondernemen, het leverde ook gevaarlijk situaties op, doordat geïnteresseerden plotseling midden op straat halt hielden om even te kijken naar de aanbiedingen. 

Deze handelaar in tweedehandsauto's moet dus stoppen met zijn illegale praktijken en als hij auto's wil blijven verkopen een ruimte kopen of huren waar dit wel is toegestaan. Dan zal hij echter zijn prijzen door de extra kosten wel moeten verhogen en wordt de concurrentie groter, maar de handel in tweedehandsauto's wel een stuk eerlijker.


«   »