Wendels vervangt tijdelijk Stolte

VRIEZENVEEN - Mike Wendels wordt de tijdelijke opvolger in de fractie van GBT voor Frank Stolte. Als zijn papieren in orde zijn, wordt hij donderdag 3 oktober officieel de vernanger van Frank Stolte. De 71-jarige Stolte is afgelopen zomer, tijdens zijn vakantie, getroffen door een herseninfarct. Stolte herstelt momenteel in een revalidatiecentrum. De Hammenaar wordt in ieder geval de komende zestien weken vervangen, dat is de termijn die wettelijk staat voor tijdelijke vervanging. GBT zelf heeft hierin geen enkele zeggenschap, het gaat om de volgorde van de kandidatenlist gehanteerd bij de verkiezingen in 2018. Kandidaten die volgens de volgorde van de lijst in aanmerking komen voor een opvolging mogen echter zelf beslissen of ze er gebruik van maken of dat ze deze drinkbeker aan zich voorbij laten gaan.

Het gemeentelijk stembureau voert de regie en vervolgens moet een raadscommissie beoordelen of de kandidaat voldoet aan de voorwaarden om als raadslid te worden geïnstalleerd. Mike Wendels loopt al enige tijd mee bij GBT. Wendels is sinds 2012 lid van de lokale politieke partij en nam ook al deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2014. Wendels maakte al deel uit van de jongerenraad. Wendels was, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, de nummer zestien op de lijst van GBT en kennelijk de eerste die in aanmerking komt om Stolte op te volgen.

Wendels, woonachtig in Vroomshoop, heeft recent zijn master-studie wiskunde aan de Universiteit Twente afgerond en gaf bij de partij aan tot eind januari tijd te hebben om de functie van raadslid naar behoren te vervullen. Daarna zou Wendels aan de slag gaan bij de Universiteit Twente. 


«   »