Als Erik ergens zijn tanden inzet, laat hij niet gauw meer los

TWENTERAND - Voor de derde keer heeft Erik Veltmeijer, namens de PVV vragen gesteld over de zogenaamde zorgcowboys die sjoemelen met zorggelden. De PVV is van mening dat zorggelden besteed moeten worden aan zorg voor onze inwoners en dat er uitsluitend zorgcontracten door de gemeente kunnen worden afgesloten met bonafide bedrijven/zorgorganisaties.

Op 24 september jongstleden maakt Almelo bekend te stoppen met de organisaties BiOns en ’t Thuisgevoel. Bij beide bedrijven gaat het om huishoudelijke hulpverlening. Van BiOns is bekend dat dit bedrijf met gemeenschapsgeld (zorggeld) ‘bankje speelt’ door zorggeld uit te lenen aan andere zorgorganisaties. Er zijn ernstige signalen over de werkwijze van beide organisaties en deze worden nu door de sociale recherche onderzocht. Juist vanwege de tekorten in het sociale domein, juist vanwege het feit dat er stelselmatig zorgcowboys worden ontdekt en vooral omdat de zorg onder een vergrootglas ligt, moet je, vindt de PVV, net als in Almelo geen risico’s meer nemen en bij twijfel inderdaad niet inhalen.

Saillant is dat de directeur van BiOns in de media laat weten dat met Samen14 een nieuw contract is afgesloten, want Samen14 is erg enthousiast over dit bedrijf. Aldus de directeur. Hieronder kunt u de door de PVV gestelde vragen lezen.

Vragen Zorgcowboys Deel 3