Profielschets nieuwe burgemeester binnenkort bekend

VRIEZENVEEN - Een geplande uitzending van Politieke stem op Delta FM, moet voor de tweede keer op rij worden afgeblazen. Op 19 september was dit om een reportage te kunnen maken over de radenbijeenkomst, waarvan de beelden binnenkort worden uitgezonden. De uitzending van 3 oktober kan niet doorgaan omdat er op deze datum een bijzondere raadsvergadering staat gepland.  In deze raadsvergadering wordt in aanwezigheid van de commissaris van de koning Andries Heidema, de profielschets van de nieuwe burgemeester besproken en vastgesteld. Delta TV doet verslag van de raadsvergaderingen en is dus ook aanwezig bij deze bijzondere vergadering.   

Presentator Walraven: De bijzondere raadsvergadering begint op het tijdstip waarop ons praatprogramma normaal gesproken begint en daarvoor in de plaats komt nu dus het verslag van deze raadsvergadering. We onderzoeken op dit moment of het fysiek en technisch mogelijk is, na afloop van de vergadering vanuit het gemeentehuis, een extra uitzending te maken met alle fractievoorzitters, zodat zij kunnen reageren op de eerder die avond vastgestelde profielschets waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen.  

De volgende reguliere uitzending van Politieke stem op Delta FM, staat gepland voor 17 oktober 2019 met als gasten Marcus Elzinga (GBT) en Stephan Reusken (PvdA-GL)  Overigens zendt Delta TV zoals gebruikelijk vanavond de beelden uit van de ‘normale’ raadsvergadering. De aandacht zal echter meer uitgaan naar de presidiumvergadering die om 18.00 uur begint, maar waar de media geen toegang hebben. Mogelijk dat er voorafgaand aan de raadsvergadering nog iets over naar buiten kan komen tijdens de opmaat richting de raadsvergadering vanaf 19.20 uur.   


«   »