Weer bedrijfspand gesloten vanwege drugsvondst

VRIEZENVEEN - Op dinsdag 17 september is op last van burgemeester Van der Kolk van Twenterand een deel van een bedrijfspand en het bijbehorende erf aan de Kanaalweg Noord in Vriezenveen gesloten voor een periode van drie maanden. De reden is dat de politie in het pand een hennepkwekerij heeft aangetroffen met 446 planten en goederen voor het opzetten van hennepkwekerijen. Hoewel het uiterlijk van het pand deed vermoeden dat er niet veel activiteiten plaatsvonden, bleek dit dus niet het geval. Er werden wel degelijk activiteiten ontplooid, maar deze konden het daglicht niet verdragen en strafrechtelijk niet toegestaan.

De gemeente Twenterand treedt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie streng op tegen drugshandel. Reden hiervoor is dat de handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantast.

Bovengenoemde partijen blijven zich volop inzetten om drugshandel en drugsoverlast te bestrijden.  Het moet volgens burgemeester Van der Kolk heel duidelijk zijn dat de productie van en handel in drugs absoluut niet getolereerd wordt.


«   »