Het heeft (te) lang geduurd, maar het fietspad is geopend

DEN HAM - Het heeft natuurlijk veel te lang geduurd en dat er geen grote ongelukken zijn gebeurd is eigenlijk een wonder, maar vanaf nu kunnen de sporters veilig op de fiets naar het sportpark. Samen met voetballertjes van V.V. Den Ham openden de voorzitter van diezelfde voetbalclub Dennis Bosch en wethouder Bart-Jan Harmsen namelijk zaterdagmorgen het fietspad aan de Kerkallee in Den Ham. Een resultaat waar gebruikers en sportverenigingen in Den Ham blij mee zijn. Wethouder Harmsen onderschrijft dat: “Dit vrijliggende fietspad sluit aan bij de wens van de gebruikers van het fietspad. Het gaat om hun veiligheid. Maar daar hebben ze zelf ook een verantwoordelijkheid in. Het fietspad ligt er, maar het moet ook veilig gebruikt worden.”  

Dennis Bosch sluit zich daarbij aan: “Verbinden, daar draait het om bij VV Den Ham. Voetbal als middel om mensen met elkaar in contact te brengen. ‘De Rohorst’ moet ons inziens een plek zijn waar je graag naar toe gaat. En hoe mooi is het dat dat nu kan via het nieuwe fietspad. De ideale, veilige verbinding tussen ons dorp en het sportpark.”

Het fietspad aan de Kerkallee is een onderwerp dat Harmsen direct na zijn aanstelling als wethouder heeft opgepakt. Er moest een goed plan onder liggen en dat hadden we in het najaar van 2018 klaar. Met medewerking van een aantal grondeigenaren, kon de aanleg gestart worden in het eerste kwartaal van 2019. V.V. Den Ham maakt zicht al jaren sterk voor de komst van het vrijliggende fietspad, noodzakelijk zodat de sporters veilig naar het sportpark kunnen fietsen. 

Er ligt echter als aansluiting op dit fietspad nog een groot probleem dat de veiligheid van deze fietsers in gevaar brengt. Het kruispunt bij Harwig. Overigens is dat kruispunt niet alleen onveilig voor fietsers maar ook voor de andere verkeersdeelnemers. Volgens een uitspraak van wethouder Harmsen in het programma Politieke stem op Delta FM, wordt ook aan deze situatie hard gewerkt. De gemeente is in deze situatie echter ook afhankelijk van de medewerking van een aantal grondeigenaren.


«   »