Gemeente geeft tijdens rechtszaak toe zware fouten te hebben gemaakt

TWENTERAND - Dat de gemeente Twenterand bijna kind aan huis is bij de Raad van State is geen nieuws, wel nieuws is dat de gemeente tijdens een rechtszaak aan de rechter ruiterlijk toegeeft zware fouten te hebben gemaakt. Dat maakt het voor de rechter natuurlijk een stuk makkelijker, maar deze was wel heel verbaasd. Meestal maak je zo'n afweging namelijk voordat je een procedure start of er kosten voor gaat maken. Dan hoef je de gang naar de rechter niet te maken en dat scheelt ook weer een hoop gemeenschapsgeld.

De gemeente Twenterand gaf vandaag bij de Raad van State toe dat er zware fouten zijn gemaakt bij het bestemmen van een avonturenpark in Den Ham. Heel opvallend allemaal, want in deze zaak verklaarde de gemeente eerder nog bij deze Raad dat het bestemmingsplan voor het park van Adventure Point aan de Flierdijk goed was doordacht.

Nu komt draaien in de politiek wel meer voor, maar dit hadden de rechters nog niet vaak meegemaakt. "Wij zijn totaal verrast", verklaarde raadsvoorzitter Dick Slump.

Na forse kritiek van de eigenaren van het naastgelegen vakantiepark en manege De Lourenshoeve denkt de gemeente er nu totaal anders over. Waarom de gemeente niet eerder in gesprek is gegaan met deze partij blijft een vraag die nog beantwoord moet worden.  De exploitanten van Adventure Point hadden deze ontwikkeling ook niet zien aankomen.  "Het is teleurstellend dat dit nu pas aan het licht komt", vertelde een van de exploitanten. "Dit is een zware dobber." Overigens kan deze zaak weer leiden tot een claim richting de gemeente en ondertussen zijn er de afgelopen jaren al zeer forse bedragen aan claims uitbetaald en er lopen nog een aantal zaken.

Adventure Point heeft een klimbos, horeca en organiseert lasergamen en andere outdoor-activiteiten en dat is volgens het huidige bestemmingsplan ook toegestaan. Een gemeentewoordvoerster erkende dat nader onderzoek en aangescherpte planregels nodig zijn. Dat zal met een apart bestemmingsplan worden geregeld.


«   »