College past tijdens de wedstrijd de regels aan

WESTERHAAR- VRIEZENVEENSEWIJK. De regels waar men zich aan moet houden bij het bouwen van een woning in de Kruidenwijk fase 3 in Westerhaar-Vriezenveensewijk worden aangepast. Dit om de verkoop te stimuleren, want die verloopt vrij moeizaam. In een praatprogramma op Delta TV gaf wethouder Harmsen al aan dat daarom de prijs per vierkante meter naar 150 euro is teruggebracht.  

Ook zijn de voorwaarden, opgenomen in het beeldkwaliteitsplan, belangrijk versoepeld. Met name qua kleurstelling, materiaal keuze en nokrichting. Dit laatste punt is met name aangepast omdat de eerder opgenomen richting ongunstig was voor de plaatsing van zonnepanelen. Twenterand hoopt de wijk zo aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers en projectontwikkelaars. 

Het tijdens de wedstrijd veranderen van de regels is hoogst ongebruikelijk en kan dan ook zeker gevolgen hebben. Er zijn al een flink aantal huizen gebouwd, waar de kopers en bouwers zich wel aan de eerder vastgestelde regels moesten houden en dus minder opbrengst van de zonnepanelen hebben. Het college geeft zelf aan hier ook rekening mee te houden, maar de kans van slagen 'nihil' in te schatten. De term 'nihil' is echter wel vaker door het college gebruikt, ook in zaken waar uiteindelijk de Raad van State toch duidelijk anders over dacht. 


«   »