Wethouder Harmsen heeft het naar zijn zin

VROOMSHOOP - Wethouder Bart-Jan Harmsen was donderdagavond 5 september te gast in het praatprogramma Politieke stem op Delta FM. Duidelijk werd dat hij geniet van zijn wethouderschap. Niet alleen beaamde hij dit met woorden, maar zijn lichaamstaal was hierin ook heel duidelijk. Ook deze foto levert hiervoor een duidelijk bewijs. Deze wethouder heeft o.a. ook communicatie in zijn portefeuille en dat hij weet hoe je moet communiceren liet hij ook in deze uitzending blijken. 

Hij kon, en dat geldt overigens voor alle gesprekken met de wethouders in deze uitzendingen, niet op alle vragen echt antwoord geven, maar als dit het geval was, gaf hij dit wel aan en onderbouwde dit ook. Hierdoor kregen de kijkers en luisteraars er toch nog iets over te weten. Met name binnen zijn portefeuille wonen, staan een paar grote projecten op stapel.  De N36 staat nog steeds op zijn lijstje en hier wordt ook met gemeenten buiten Twente over gesproken. Het werd een prettig en interessant gesprek waar een groot aantal onderwerpen werden besproken.

In het tweede gedeelte van het programma was secretaris/penningmeester en waarnemend voorzitter Brenda Hannenberg van de Delta Media Groep de gast aan tafel. Met name het vormen van een streekomroep samen met de lokale omroep Hardenberg NOOS, kwam aan de orde. Hoewel de samenwerking met Hardenberg voldoet aan het aantal inwoners voor het uitgangspunt streekomroep, kwam een mogelijke toetreding van de lokale omroep Hellendoorn en de kwijnende omroep in Wierden ook ter sprake. Zeker nu Jos van den Born, één van de oprichters van de lokale omroep Hellendoorn, is aangesteld als kwartiermaker voor deze streekomroep is dat zeker een optie. De nadruk in dit gesprek lag echter op de zoektocht naar een nieuwe voorzitter (man of vrouw)  en op de noodzaak van het aantrekken van meer vrijwilligers om zowel de radio- als de televisie uitzendingen technisch mogelijk te (blijven) maken. Er wordt nogal eens gedacht dat je daar een technische knobbel voor moet hebben, maar dat blijkt beslist niet het geval te zijn. Interesse in het werk in een studio of op locatie is voldoende. Zonder de komst van extra vrijwilligers komen de frequenties, maar ook de kwaliteit van de programma's in het gedrang.

U kunt hieronder de uitzending in zijn geheel terug kijken en dat Bart-Jan ook ernstig kan zijn en eerst tot tien telt voordat hij antwoorden geeft ziet u aan dit beeld uit de video.


«   »