Ook de wethouders gaan gebruik maken van de lease-auto's

TWENTERAND - Of het elektrische lease-auto's worden waar de wethouders binnenkort gebruik van gaan maken om de werkbezoeken af te leggen of naar hun afspraken buiten het gemeentehuis te gaan is nog even afwachten. Maar dat zij gebruik gaan maken van het gemeentelijke wagenpark is wel een feit. Dit was echter in het verleden, helemaal niet zo vanzelfsprekend, want de eigen grote middenklasser reed toch een stuk fijner en de kilometervergoeding was natuurlijk ook mooi meegenomen. 

In de uitzending van Politieke stem op Delta FM van 29 augustus kwam dit onderwerp ter sprake, mede naar aanleiding van de gestelde schriftelijke vragen van de PVV over dit onderwerp.  Het klopt dat het college gaat voor 100% elektrisch rijden en de fractievoorzitter van GBT Marcus Elzinga gaf aan dat het in totaal om 14 auto's gaat, 9 voor medewerkers van de gemeente, drie (bestel)auto's voor het personeel werkzaam op de gemeentewerf en dus twee voor het college. 

De aanbesteding is openbaar uitgezet en de bedoeling is dat er contracten worden afgesloten voor de duur van zes jaar ( 4 jaar + 2 optie-jaren). Er zijn inmiddels drie partijen die hebben ingeschreven en hoewel er ook een bedrijf uit Twenterand heeft ingeschreven, wordt het prijstechnisch, mede gezien de uitvraag 100% elektrisch, best lastig voor dit bedrijf een concurrerende aanbieding te doen. Dat komt omdat er ook landelijk spelende partijen, zoals een importeur, hebben ingeschreven. Maar wie weet wordt er met de puntentelling rekening gehouden met het feit dat het om een ondernemer uit Twenterand gaat. Zeker is wel dat de wens om over te stappen op 100% elektrisch, extra kosten met zich mee gaat brengen, maar kennelijk heeft dit college dit, mede gezien de duurzaamheidsopdracht, er voor over. Opvallend was wel dat er in de uitzending niet echt grote verschillen naar voren kwamen over het denken over deze duurzaamheidsopdracht tussen de beide gasten Marcus Elzinga en Erik Veltmeijer van de PVV. Zij waren het eens dat angst oproepen dat, als we niets doen aan het klimaat we binnenkort afstevenen op het einde der tijden, onnodig en zelfs af te wijzen is.   


«   »