De PVV Twenterand de luis in de pels van het college?

TWENTERAND - Of de PVV Twenterand de luis in de pels is van dit college, daar zullen de meningen wel verdeeld over zijn. Feit is dat Erik Veltmeijer ook in het zomerreces gewoon door is gegaan met wat hij vanaf zijn toetreding tot de gemeenteraad van Twenterand al doet: Zaken aan de orde stellen door het stellen van schriftelijke vragen. Of het echt zo is, zoals voormalig waarnemend burgemeester Kobes ooit eens heeft gezegd, dat het beantwoorden van deze artikel 40 vragen de gemeente per keer een bedrag van 1000,= euro zou kosten, is niet echt bekend, maar dat allerlei ambtenaren zich buigen over deze vragen is ook een vaststaand gegeven.

Er is in het zomerreces dat formeel afloopt op vrijdag 30 augustus, want dan moeten de partijen aangeven waar ze op 10 september over willen debatteren, tien keer gebruik gemaakt van de mogelijkheid van het stellen van schriftelijke vragen en zeven keer werden de vragen door de PVV gesteld en in één geval was de PVV mede indiener. Dus bij 80% van de ingediende vragen was de PVV betrokken. Wat is de achterliggende gedachte van de PVV bij het stellen van deze grote hoeveelheid vragen over zo veel verschillende onderwerpen en hoe kijken de andere partijen hier tegen aan? 

Overdaad schaadt wordt er weleens gezegd en of er sprake is van overdaad komt zeker aan de orde in het praatprogramma Politieke stem op Delta FM van donderdag 28 augustus 2019, met als gasten Erik Veltmeijer en Marcus Elzinga. Vanaf 19.00 uur te volgen via Delta TV en de Facebookpagina van het programma. Hieronder de, in ieder geval voorlopig, laatste ingediende vragen van de PVV over twee onderwerpen. 

Vragen PVV inzake windmolens In Almelo
Vragen PVV Inzake lachgas