Jongerenraad haalt 'Pimp de krimp' naar Twenterand

TWENTERAND - De gemeente Twenterand probeert op allerlei manieren te voorkomen dat jongeren wegtrekken uit de gemeente of te zorgen dat deze jongeren na het afronden van hun studie weer terug komen naar de gemeente.. Dit is een opgave waar heel veel plattelandsgemeenten mee te maken hebben en de organisatie Plattelandsjongeren.nl  heeft dit onderkend en een interactieve workshop ontwikkeld. Een van de centrale vragen tijdens de workshop 'Pimp de krimp': Hoe maak je het zo leuk voor jongeren in Twenterand dat ze er graag willen blijven wonen. Op 26 augustus komen de jongeren in Twenterand aan het woord.

Er moeten niet alleen voldoende leuke activiteiten worden gehouden, maar het gaat ook om bijvoorbeeld huisvesting. Jongeren die besluiten toch in hun geboorteplaats te willen blijven, hebben vaak grote moeite om geschikte en vooral betaalbare woonruimte te vinden.

Het doel is om jongeren en professionals met elkaar in contact te brengen. De bijeenkomst wordt 's avonds gehouden van 19.00 tot 21.00 uur bij partycentrum De Zandstuve in Den Ham. Het is voor jongeren tussen de 16 en de 30 jaar. Alle jongeren die hun stem willen laten horen kunnen zich vooraf aanmelden via jongerenraadtwenterand@gmail.com, via Facebook of Instagram.


«   »