Begin 2020 kan de schop de grond in op het MCC terrein

VROOMSHOOP - Op de vraag van De Twenterander over de voortgang van de invulling van het voomalige MCC terrein gaf een woordvoerder van de gemeente het volgende aan: 'We hebben als gemeente inmiddels overeenstemming bereikt met projectontwikkelaar KROON BV over de verkoop van de grond en de realisering van de bouw van een appartementencomplex op de plek van het voormalige MCC gebouw in Vroomshoop.'

Het complex wordt gerealiseerd op basis van een ontwerp van Building Design, het bedrijf dat eerder een door de gemeente uitgeschreven ontwerpwedstrijd had gewonnen. De Bond Nederlandse Architecten (BNA) had over de voorwaarden waaronder deze wedstrijd was uitgeschreven achteraf wel een aantal klachten, maar dat heeft verder geen feitelijke gevolgen gehad.  

Zowel ontwerper Building Design als projectontwikkelaar Kroon B.V. zijn gevestigd in de gemeente Borne. Op de aanvullende vraag van De Twenterander of er ook projectontwikkelaars uit Twenterand hebben mee gedaan aan de gesprekken over de verkoop van de grond en de realisering van deze plannen gaf de woordvoerder van de gemeente enige uren later echter nu aan dat 'De koop- en realiseringsovereenkomst wordt gesloten met Schipper Projecten B.V. uit Vriezenveen. Dit bedrijf is eigendom van Vriezenvener Niek Schipper, die echter eveneens directeur/eigenaar blijkt te zijn van Kroon BV in Borne. 

Hoe dan ook, de overeenkomst tussen de gemeente en de projectontwikkelaar, wie dat formeel dan ook gaat worden, wordt binnenkort getekend en dan kan de gemeente aan de slag met de noodzakelijke wijziging van het bestemmingsplan. De planning is dat dit aangepaste bestemmingsplan eind dit jaar vastgesteld kan worden en dat dit dan in februari 2020 onherroepelijk is. 

Niek Schipper geeft namens Kroon BV aan dat het gaat om een complex van 15 koopappartementen in verschillende uitvoeringen, waarvan de prijzen tussen de 180.000 en 250.000 euro zullen gaan liggen. Afhankelijk van de interesse gekoppeld aan de verkoopresultaten en de gang van zaken rond de bestemmingsplanwijziging wordt gedacht aan een oplevering in de loop van 2021. Op dit moment wordt er gewerkt aan de verdere uitvoering van de plannen en in november is men klaar voor de presentatie van deze uitgewerkte plannen, die via diverse kanalen naar buiten worden gebracht zodat vervolgens belangstellenden zich kunnen melden. In november van dit jaar  wordt er tevens een inloopbijeenkomst gehouden, waar alle informatie over het bouwplan en de uitwerking van het bestemmingsplan kan worden verkregen. 


«   »