Hondenpoep, zwerfvuil en asociaal parkeren dus

TWENTERAND - Het toezicht en handhaving gaat in Twenterand flink uitgebreid worden, zo heeft de gemeenteraad besloten. Er komen daarom meer boa’s. Het college liet weten de focus te willen leggen op controles van (grote) evenementen, naleving Drank- en Horecawet, Wet op de kansspelen, Afvalstoffenverordening en ondermijning. Maar GBT wilde ook graag de mening van de inwoners peilen en bovendien dat deze mening bij de prioritering meegenomen zou worden. Via een enquête, uitgezet van 19 tot 26 juli, konden inwoners hun mening geven. 

Als het aan de deelnemers van de enquête ligt, gaan de buitengewone opsporingsambtenaren, kortweg boa’s, optreden tegen overlast hondenpoep, zwerfvuil en asociaal parkeren.  

De resultaten van de enquête zijn inmiddels overhandigd aan burgemeester van der Kolk en het is nu afwachten wat het college er mee gaat doen, maar voorbijgaan aan deze peiling wordt politiek een lastig verhaal.

Bijna 1000 mensen hebben meegedaan aan deze burgerpeiling en dat aantal is zeker representatief te noemen De volledige lijst met scores is hier te vinden.en het persbericht van GBT kunt u hieronder downloaden. 

Persbericht GBT over burgerpeiling prioriteiten boa's

«   »