Het verstand komt met de jaren

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP - Het moest er een keer van komen, want ook de politiek in een brede vorm vond dat er door Theater Turf en Theater Het Punt meer en beter samengewerkt moest gaan worden op meerdere terreinen, maar zeker op het gebied van de programmering. Het was een ongewenste en jaren voortslepende situatie, dat beide partijen gemeenschapsgeld ontvingen, maar onvoldoende bereid waren samen te werken. Dat deze houding mogelijk tot een aanpassing van de subsidiebedragen zou kunnen leiden, was dan ook niet uitgesloten. 

Men heeft kennelijk de knopen geteld en dit risico niet willen nemen, want beide organisaties gaan hun gezamenlijk theaterprogramma bekend maken op twee avonden waar een preview wordt gegeven  van het programma zoals dat komend seizoen wordt aangeboden door Theater Turf en door Het Punt in Vroomshoop. De eerste avond is op 26 augustus in het Punt en de tweede avond op 27 augustus in CCK2 in Vriezenveen, de aanvang van beide avonden is 20.00 uur. Er is dus sprake van een unieke samenwerking en presentatie van het theaterseizoen. De entree is gratis en het worden gezellige avonden met leuke filmpjes en optredens. De muzikale afsluiting wordt verzorgd door de band Times Like These. De eerste stap is gezet op weg naar het uiteindelijk doel te komen tot één organisatie en dus één subsidienemer voor de gemeente. 

Als er één schaap over de dam is, volgen er meestal meer. Het wachten is nu dus op de samenwerking tussen de historische verenigingen zoals het Veenmuseum, de Peddemorsboerderij en de Oudheidkundige vereniging om zo maar wat voorbeelden te noemen. Je kunt ook gemeenschapsgeld maar één keer uitgeven en door samen te werken krijg je altijd het meeste rendement. Verklaar de eigen belangen niet langer heilig, maar probeer door samen te werken, de voordelen te benutten. Daar wordt iedereen beter van. 


«   »