Scheidingsloket gaat inwoners in eerste instantie 160.000 euro kosten

TWENTERAND - De voor een meerderheid in de gemeenteraad niet persé noodzakelijke coalitiepartij CU, heeft met de steun van GBT één van de punten uit haar verkiezingsprogramma binnen kunnen halen. Er komt in Twenterand namelijk een scheidingsloket, waar mensen die samen niet verder willen terecht kunnen voor hulp. Hoewel er binnen de Kerken, met name bij een huwelijk tussen man en vrouw, in principe nog steeds van uit wordt gegaan dat wat God heeft samengebracht niet door mensen gescheiden dient te worden, is de CU  er van overtuigd dat zo'n loket er beslist moet komen. Overigens kunnen ook lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI's) zich vervoegen bij dit loket als het samenleven mis gaat of dreigt te gaan.

Het gaat voorlopig om een proef tot eind 2020 en na een evaluatie wordt gekeken of en hoe men hier verder mee gaat. Voor deze proef heeft de meerderheid van de raad een bedrag van ruim 160.000 euro aan gemeenschapsgeld beschikbaar gesteld. 

Er wordt uitgegaan dat deze kosten nodig zijn voor het opstarten van dit loket, maar dat het uiteindelijk de gemeenschap geld zal besparen door de hulp en ondersteuning die het loket bij het ontbinden van samenlevingscontracten kan geven.