CDA hekelt ondernemersklimaat Twenterand

Volgens het CDA, de partij die vanaf het ontstaan van de gemeente Twenterand als de grootste coalitiepartij het beleid van de gemeente mede vorm heeft gegeven, is er veel mis met het ondernemersklimaat in de gemeente Twenterand. Met name op het gebied van de vergunningverlening ruimtelijke ordening is de gemeente niet ondernemenersvriendelijk. Dat schrijft raadslid Frouwke Bramer in vragen aan het huidige college, nadat de partij naar eigen zeggen tien klagende ondernemers sprak.

Bramer: "De gemeente stelt telkens weer aanvullende vragen, waardoor aanvragen maanden duren. Ondernemers raken daar gefrustreerd over." Bramer wil geen namen van klagers noemen, maar geeft aan dat het onder meer om een horeca-ondernemer gaat. "Hij wacht al zes maanden op een vergunningsaanvraag voor parkeerplaatsen." Ook haalt Bramer Foto Konijnenberg aan, die van Den Ham naar Almelo vertrok. Volgens Bramer kunnen vertraagde vergunningsaanvragen verregaande gevolgen hebben. "We hebben al zoveel leegstand. Waarom zou je hier nog gaan ondernemen, als het zo gaat?" 

Het nieuwe college, waar het CDA voor het eerst dus geen deel van uitmaakt, moet er volgens het CDA het afgelopen jaar wel een potje van hebben gemaakt, want decennia lang was het CDA (mede) verantwoordelijk voor het ondernemersklimaat. De vraag is dus, was het ondernemersklimaat altijd al zo slecht als het CDA het nu doet voorkomen of is dit te wijten aan het beleid van het afgelopen jaar? De beantwoording zal daar mogelijk het antwoord op geven. De fractievoorzitter van het GBT, de huidige grootste partij in Twenterand, heeft ook al in deze richting gereageerd op de vragen van het CDA.