Veltmeijer van de PVV wil paal en perk aan commerciële horeca in oude school Vroomshoop

VROOMSHOOP Er dient een einde te komen aan de commerciële activiteiten die in de voormalige Kennedyschool te Vroomshoop plaatsvinden. Dat schrijft het PVV-raadslid Veltmeijer in een brief aan het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Twenterand. Hij laat weten dat er activiteiten zijn die eigenlijk in een horecabedrijf zouden moeten worden gehouden en spreekt in dat verband over ‘oneerlijke concurrentie.

Ook wijst Veltmeijer erop dat de exploitatie van Het Punt, een maatschappelijk-commercieel centrum met horecavoorziening, ook in Vroomshoop, ondanks forse subsidie van de gemeente kantje-boord is. Het raadslid: ‘Met name het horecagedeelte loopt niet naar wens. Er wordt ieder jaar veel gemeenschapsgeld in Het Punt gestoken om het maar te laten bestaan. We praten over honderdduizenden euro’s gemeenschapsgeld. Het toestaan van de gemeente dat er in een school horeca-activiteiten plaatsvinden druist in tegen het beleid van het college.

Veltmeijer wil van het college tekst en uitleg over de aard en de frequentie van de activiteiten in de voormalige  school en welke horeca-activiteiten er plaatsgrijpen, of er een huurovereenkomst is, een vergunning en of het college maatregelen in petto heeft.

Als de plannen voor het verplaatsen van winkels aan het Linderflier doorgaan teneinde een compact winkelcentrum in het Hart van Vroomshoop te realiseren (ter afronding van de centrumvisie) gaat het pand naar verwachting tegen de vlakte.


«   »