Veenmuseum krijgt helft ‘vloerbedrag’ en Klinkhamer hoopt op fondsenkenner Elzinga

WESTERHAAR – Op basis van uitspraken van fractievoorzitter Elzinga van GBT had bestuurslid Klinkhamer van het Veenmuseum in Westerhaar-Vriezenveensewijk iets meer verwacht dan de door de gemeenteraad deze week beschikbaar gestelde achtergestelde lening van 15.000 euro. Voor de noodzakelijke nieuwe vloer en toebehoren is in totaliteit 32.000 euro nodig en het veenmuseum zette in op een gemeentelijke bijdrage van 15.000 euro, in de vorm van een eenmalige subsidie. 

Elzinga liet zijn beloftevolle betoog horen tijdens het recent gehouden kerndebat in De Klaampe te Westerhaar, toen de GBT-chef gebroederlijk naast Klinkhamer zat, een ex-collega trouwens, want voormalig CDA-raadslid.

Klinkhamer zei in het debat ‘als een vrolijk man’ huiswaarts te gaan na de uitlatingen van Elzinga. Dat het deze week een achtergestelde lening en (nog) geen schenking werd viel wat tegen, maar Klinkhamer kan hoop putten uit het feit dat Elzinga om den brode ervaring heeft met subsidieverwerving. ‘In de fondsenwereld zit ik zelf aardig in.’


«   »