GBT telt zijn zegeningen en is tevreden over geboekte resultaten in eerste regeringsjaar

TWENTERAND – GBT, de grootste partij in de gemeenteraad, is bijzonder content over de geboekte resultaten in het eerste ‘regeringsjaar’ en veronderstelt dat ook de inwoners dik tevreden zijn. Dat meldt fractievoorzitter Elzinga van GBT in een jubelend persbericht.

GBT vormt sinds de verkiezingen van vorig jaar een coalitie met de ChristenUnie, waarin de lokale partij drie van de vier wethouders levert.

Elzinga telt in zijn terugblik op het eerste jaar de zegeningen één voor één. Zo memoreert hij dat Voedselbank en Mannafashion ‘eindelijk’ een eigen gebouw kregen, dat de klachtenregeling is verbeterd, dat er weer bouwkavels beschikbaar zijn en dat de eeuwige discussies over uiteenlopende zaken als sporttarieven en grafrust zijn beslecht.

De leidsman van GBT laat weten dat ook de oppositie ruimte krijgt voor initiatieven, hoewel GBT in principe - gezien de absolute meerderheid in de raadszaal - de lakens kan uitdelen. Elzinga zegt bovendien te hechten aan twee keer per jaar publiek/politiek debat in steeds een andere kern van de gemeente. Inmiddels heeft het eerste ‘Debat op locatie’ op 4 juli 2019 in Westerhaar-Vriezenveensewijk plaatsgevonden en staat het volgende debat in deze serie gepland voor 7 november 2019. Over de locatie wordt nog gesproken.