Paters kondigt dan toch (definitief) zwembadplan aan, kort na de zomervakantie witte rook

VRIEZENVEEN – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Twenterand komt snel na de vakantie met een voorstel naar de gemeenteraad over een zwembad. Dat meldde wethouder Paters vanavond in een debat over de Kadernota waarin de lijnen werden uitgezet voor toekomstig beleid.

De schepen liet er verder niks over los, maar wilde de raad kennelijk gerust stellen vanwege vragen van deze en gene partij over de voortgang van het zwembaddossier. De bedoeling zou zijn (op de plek van) zwembad De Stamper drastisch te renoveren en te moderniseren of inclusief een nieuw zwembad in combinatie met een upgrading van sportpark Het Midden een toekomstbestendig multifunctioneel sportdomein te maken, ook wel een Vitaal Sportpark genoemd.

Het zwembaddossier in Twenterand houdt de gemoederen al  meer dan tien jaar bezig. In die tijd kwamen tal van varianten langs, van Aquapark De Zandstuve via De Stamper tot een nieuwe ‘Badkuip’ aan de Harmsenweg. Ondertussen werd De Plump in Westerhaar afgebroken en De Groene Jager in Den Ham geprivatiseerd.


«   »