Rollen omgedraaid, want het CDA beticht nu GBT van potverteren en mooi weer spelen

TWENTERAND -  De grootste oppositiepartij CDA trakteerde vandaag de coalitiepartij GBT op een koekje van bekend deeg. Waar voorgaande jaren coalities met het CDA altoos het verwijt kregen, met name van GBT, in de reserves te graaien om begrotingen rond te krijgen, daar betaalde fractievoorzitter Kuilder van het CDA de lokale partij nu met gelijke munt terug.

Kuilder merkte als oppositieleider op dat de Algemene Risico Reserve duchtig wordt aangesproken om quitte te draaien. Ook constateerde hij dat acht ton uit de ‘knelpuntenpot’ van het Sociaal Domein wordt gebruikt om wensen van de coalitie van GBT en ChristenUnie te vervullen.

Vorig jaar al kapittelde de voorman der christendemocraten de lastenverzwaring die GBT oplegde door deze raadsperiode de Onroerend Zaak Belasting ‘buitenproportioneel’ te verhogen.

Hoewel het GBT-wethouder Koster van Financiën niet echt lukte de aantijgingen van Kuilder te weerleggen, bleef hij van oordeel dat er weinig aan de hand was.

Koster zei wél dat het oplopende begrotingstekort hem enige zorgen baart. Dat tekort loopt namelijk op van 850.000 euro nu  de komende jaren op tot, 1,3 miljoen in 2023. Daar staat volgens de wethouder van Dukaten tegenover dat dit college  fors investeert in voorzieningen en welbevinden voor de inwoners der gemeente Twenterand.


«   »