Klaampe gaat na overbruggingsgeld 160.000 per jaar kosten; Punt vergt jaarlijks ton

WESTERHAAR/VROOMSHOOP – Bij de exploitatie van De Klaampe in Westerhaar, moet de gemeente Twenterand jaarlijks 160.000 bijpassen. Nu is dat nog twee ton. Daarnaast is er volgens directeur-bestuurder Van Ulst over vorig jaar en dit jaar twee keer  ‘een dipje’ geweest en is deswege twee keer 35.000 euro nodig om de liquiditeitspositie van De Klaampe te verbeteren.

Dit zei de in Westerhaar geboren, maar naar Usselo geëmigreerde Van Ulst afgelopen week in het eerste van een serie kerndebatten die de Delta Media Groep op locatie gaat organiseren en donderdagavond 4 juli in dit Kulturhus werd gehouden. De bedoeling is dat er de komende jaren per jaar minimaal twee publiek/politieke debatten worden georganiseerd, verspreid over de vier grootste kernen van Twenterand. 

Van Ulst beklemtoonde in het debat de maatschappelijk functie van De Klaampe. Het streven is volgens hem ‘een duurzame exploitatie zonder afhankelijk te zijn van meer geld dan een exploitatiebijdrage van 160.000 euro per jaar. Dat is dan volgens hem ‘de maatschappelijke investering’ van ‘een verbindend Kulturhus’.

Hetzelfde geldt voor Het Punt in Vroomshoop, dat na een aantal moeizame jaren met forse tekorten nu beter gaat draaien, doordat er bestuurlijke duidelijkheid is, met vaste gebruikers en activiteiten. De vraag is niet langer wat komen we tekort, maar wat is nu de waarde van activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop met zijn ‘maatschappelijke huurders’. Volgens directeur Peddemors voorziet Het Punt in een behoefte. ‘Ons product is niet commercieel, maar de gemeenschap.’

De geboren Mandervener (zaal Peddemors) ziet na een moeizaam begin progressie en wil nog meer activiteiten (ook horeca) teneinde de toeloop naar het gebouw aan de Burgemeester Koetjestraat te vergroten.


«   »