Twenterand betrekt inwoners bij vaststellen profielschets nieuwe burgemeester

TWENTERAND  - De inwoners van Twenterand kunnen  de komende drie weken (8 tot en met 28 juli) laten weten welk type burgemeester bij deze gemeente past. Ze kunnen op Twenterand.ikpraatmee.nl een digitale vragenlijst invullen.

Ook komt de vragenlijst komende week op gemeentelijke informatiepagina te staan. Aan de hand van de antwoorden moet een beeld ontstaan aan welk type burgemeester in Twenterand behoefte bestaat.  Een bouwer of een binder, een jonge of een ervaren, een vrouw of een man?

De uitkomsten van de enquête kan de gemeenteraad gebruiken bij het opstellen van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. De verwachting bestaat ten gemeentehuize dat begin 2020 een nieuwe burgemeester kan worden gekozen.

Volgens voorzitter Smelt van de vertrouwenscommissie is het direct kiezen van een burgemeester wettelijk nog onmogelijk. ‘Met deze enquête geven we inwoners en ondernemers wel een belangrijke stem, waar we in de profielschets en de sollicitatiegesprekken volop gebruik van gaan maken. Ik roep dan ook iedereen op de vragenlijst in te vullen.’

De nieuwe burgemeester zal waarnemend burgemeester Van der Kolk aflossen. Zij trad ruim twee jaar geleden aan als waarnemend ambtsketendrager na het vertrek van Visser, die in Katwijk burgemeester werd nadat de gemeenteraad bij de commissaris van de koning aangaf niet verder met hem te willen.


«   »