VVD oppert samenwerking van Almelo en Twenterand voor bouw van nieuw zwembad

ALMELO – Het raadslid Van den Ham van de VVD in Almelo geeft het college van burgemeester en wethouders daar in overweging  contact te zoeken met de gemeente Twenterand in een poging samen een nieuw zwembad te bouwen. Beide gemeenten hebben tenminste twee overeenkomsten: ze willen beide een nieuw zwemcomplex en ze hebben beide chronisch geldgebrek.

 Het idee is niet nieuw, want ooit werd het al door de Vroomshoopse ondernemer (Herman) Haverkort in de Roskam gelanceerd. Hij had eveneens een plek op het oog: tussen Aadorp (gemeente Almelo) en Vriezenveen (gemeente Twenterand). Het nieuwe zwembad zou de bestaande zwembaden vervangen: Het Sportpark in Almelo en De Stamper in Vriezenveen. Beide gemeente praten al een jaar of tien over veilig zwemwater.

Het alternatief voor nieuwbouw is renovatie annex modernisering van beide zwembaden, maar dat kost ook goud geld en blijft natuurlijk verbouw in plaats van nieuwbouw.  In het ‘lege’ land tussen Aadorp en Vriezenveen is ruimte het probleem niet.

                      VVD raadslid Van den Ham

Een goede locatie lijkt een plek bij de rotonde waar de Aadorpweg de Westermaatweg en de Peppelstraat verbindt en waar een buslijn is benevens een (tegen die tijd) veilige fietsverbinding (F35). Verder kan werk met werk worden gemaakt als ook de Schout Doddestraat die beide gemeenten verbindt wordt gereconstrueerd, wat weer een wens is van de VVD in Twenterand.


«   »