Twenterand ontvangt honderden raadsleden voor beraad over duurzaamheid en innovatief ondernemen

VROOMSHOOP – De gemeente Twenterand krijgt 19 september honderden raadsleden op bezoek, want mag dan de Twenteraad huisvesten. Daarvoor zijn de 348 raadsleden van alle Twentse gemeenten uitgenodigd. Het is de tweede keer dat Twenterand voor onderdak zorgt. De ‘landdag’ is vermoedelijk (opnieuw) bij Het Punt te Vroomshoop.

Er zijn elk jaar enkele van dit soort themabijeenkomsten waarvoor alle Twentse raadsleden zijn uitgenodigd. Het gaat in Twenterand over duurzaamheid en innovatief ondernemen. Ook komt de actualisatie van de energietransitie aan snee

Bovendien zal worden gedelibereerd over manieren om de (samenkomsten van de) Twenteraad meer te laten aansluiten bij de behoefte van de raadsleden der veertien Twentse gemeenten. Tot op heden wordt de rommeligheid links en rechts gehekeld en ook de drang van het dagelijks bestuur onder leiding van burgemeester Van Veldhuizen om bestuursvoorstellen koste wat kost door te drukken.

Namens de gemeente Twenterand zetelt wethouder Van Abbema in het dagelijks bestuur en is (waarnemend) burgemeester Van der Kolk haar vervanger. 


«   »