Luvro Tweewielers in Vroomshoop verslaat uiteindelijk gemeente Twenterand in eindsprint

VROOMSHOOP – De verkoop van fietsen vanuit een bedrijfshal aan de Amerikalaan te Vroomshoop dient te worden beëindigd. Dat is het gevolg van een besluit dat het college van burgemeester en wethouders na twee verloren rechtszaken nam om een eerder besluit te herroepen. Dit kan de gemeente ondanks de hoogzomer financieel nog stevig op de emmer vriezen.

Het bezwaarschrift van ondernemer Lucas van Luvro Tweewielers, gevestigd aan de Linderflier in het centrum van Vroomshoop, is recentelijk alsnog gehonoreerd. Lucas achtte de verkoop op het bedrijventerrein van meet af aan in strijd met het detailhandelsbeleid, maar kreeg bij de gemeente Twenterand nimmer een voet aan de trapper.

Het gebruik van de hal op het bedrijventerrein voor de in- en verkoop van fietsen en bijbehorende accessoires, vier jaar geleden toegestaan, is nu alsnog verboden. De gemeente Twenterand kwam tot de herroeping van haar besluit uit 2015 naar aanleiding van een tot twee keer gegrond verklaard hoger beroep van Lucas bij de Raad van State.

Uit de tweede uitspraak blijkt dat het gemeentelijke standpunt dat de verkoop van (elektrische) fietsen volumineuze detailhandel zou zijn en op een bedrijventerrein kan plaatsvinden ondeugdelijk is en deswege daar niet mag plaatsvinden. Dat vond ook Lucas van meet af aan. Hij zag het als oneerlijke concurrentie en heeft nu gelijk gekregen.

De gemeente voerde recentelijk in een uiterste poging haar gelijk te halen ambtelijk topberaad met de provincie Overijssel om te zien of er wellicht toch nog mogelijkheden zijn. Ambtelijk is aangegeven dat die er niet zijn. De vraag is nu of en zo ja hoeveel genoegdoening Lucas eist van de gemeente wegens gederfde inkomsten en ongedachte kostenposten.


«   »