Twenterand bekreunt zich over toekomst van lokale omroep in streekomroep

VROOMSHOOP – Het college van burgemeester en wethouders van Twenterand dubt nog over de vorming van een streekomroep, waarvan Delta FM in Twenterand deel zou moeten uitmaken, met de mogelijkheid dat aangrenzende gemeenten aansluiten. Daarbij valt onder meer te denken aan Hellendoorn en Wierden en mogelijk ook Rijssen-Holten en Hof van Twente.

Hoewel wethouder Harmsen van Communicatie en Media in Twenterand positief zou zijn heeft het college recent besluitvorming aangehouden. De gemeente Hardenberg is positief, maar het college daar stelt als voorwaarde dat de gemeente Twenterand meedoet.

Opschaling van lokale zendgemachtigden tot streekomroepen is nodig vanwege de stelselherziening die minister Slob voor ogen staat wat betreft de publieke omroep.

De omroepen van Hellendoorn en Wierden zouden participeren in een streekomroep voor  West Twente, met Hof van Twente en Rijssen-Holten erbij, maar dat werd te elfder ure afgeblazen omdat wethouder Scholten van Hof van Twente op de rem ging staan. Ondertussen is Regio FM te Wierden gestopt om een faillissement af te wenden en is Rijssen-Holten gemarginaliseerd.

Er zijn al twee streekomroepen in Twente actief, te weten één in de stedenband met Enschede, Hengelo, Almelo, Borne en Haaksbergen en één in Noordoost Twente met Oldenzaal, Tubbergen, Dinkelland en Losser.


«   »