Kernzaken in Westerhaar-Vriezenveensewijk

De Delta Media Groep kreeg deze week niet alleen het groene licht de debatten op locatie te mogen organiseren, maar dit bericht werd tevens vergezeld door de wens van de gemeenteraad om voor het zomerreces nog zo’n debatavond vorm te geven. Het is dus kort dag, maar Han Pape, onafhankelijk journalist en Chris Walraven, politiek verslaggever bij Delta, hebben deze handschoen opgepakt en er zeker zin in om hiermee aan de slag te gaan. De heren hebben er overigens nooit een geheim van gemaakt deze debatten graag te willen organiseren, het maakte ook onderdeel uit van hun aanbieding voor de plaatsing van de gemeentelijke berichtgeving. Die berichtgeving werd echter gegund aan de Toren, maar de debatten gaan ze nu wel organiseren.

De debatten op locatie zijn het gevolg van een raadsbreed aangenomen motie door de gemeenteraad in november 2018 om een aantal keren per jaar en verspreid over de diverse kernen, debatavonden te gaan organiseren, met de politiek, bedrijven, maatschappelijke organisaties en verenigingen. Het eerste debat in deze reeks vindt plaats op donderdagavond 4 juli 2019 in het Kulturhus de Klaampe in de kern Westerhaar-Vriezenveensewijk. De inloop is vanaf 19.30 uur en de avond begint om 20.00 uur.

Aangezien dit debat in deze kern wordt gehouden is de organisatie op zoek naar onderwerpen die beslist aan de orde moeten komen en vraagt daarbij de hulp van de inwoners, bedrijven, maatschappelijke organisaties en verenigingen gevestigd/woonachtig of op een andere wijze betrokken bij deze kern.

Mede door het korte tijdsbestek is gekozen voor een enquête. U kunt deze enquête invullen tot en met 27 juni 2019 en het programma van de avond wordt vanaf 1 juli 2019 bekend gemaakt. De organisatie hoopt op een flink aantal reacties zodat de onderwerpen die gekozen worden breed gedragen worden binnen de kern Westerhaar-Vriezenveensewijk. Maar hoewel deze keer de focus ligt op de kern Westerhaar-Vriezenveensewijk komen er zeker ook onderwerpen aan de orde die in meerdere kernen spelen. 

De link naar de enquête vindt u hier


«   »