Overijssel voor miljoenen aan de lat bij schade huizen kanaal Almelo-De Haandrik

VROOMSHOOP –  De provincie Overijssel zal vermoedelijk miljoenen moeten vrijmaken voor schadeloosstellingen vanwege de ‘calamiteit’ op de oevers van het kanaal Almelo-De Haandrik. Dat zei voorzitter Eshuis van de auditcommissie, die controle uitoefent op de financiële handel en wandel van de provinciale overheid.

De vervanging van de oeverbeschoeiing van het kanaal Almelo-De Haandrik loopt vooral in de papieren vanwege de provinciale verantwoordelijkheid voor de schade aan woningen aan het water in Vriezenveen en – met name -  Daarlerveen, Vroomshoop en Geerdijk. In dit verband noemde Eshuis, behalve financieel geweten ook Statenlid namens het CDA, meerdere schades, waaronder die vanwege scheuren in muren en natte kelders.

Het is volgens Eshuis zeker dat de provincie hiervoor aan de lat staat en hij wil weten of er al enig zicht bestaat op de omvang van de schade. Overigens kan de provincie wel wat lijden, want over het vorige boekjaar hield de provincie 14, 5 miljoen over. Er staat voor volgende week woensdag een separaat debat gepland over deze zaak.


«   »