Praktijkondersteuning Jeugd GGZ Twenterand wegens succes verlengd

TWENTERAND – Een tweejarige proefperiode heeft het belang van de praktijkondersteuners bij huisartsen aangetoond. De ondersteuners zouden eraan bijdragen dat kinderen en jongeren (tot 23 jaar) meer complexe en dus duurdere zorg nodig hebben. Om die reden is een nieuwe overeenkomst gesloten, tot december 2022.

Het betreft een samenwerking van huisartsen, de GGD Twente, Jeugd GGZ en de gemeente Twenterand met als doel snel en gerichte lichte ondersteuning te kunnen bieden wanneer kinderen/jongeren niet lekker in hun vel zitten. Het aantal jongeren dat met klachten bij de huisarts komt neem toe. Ook ouders krijgen serieuze hulp en aandacht wanneer ze zich zorgen maken over hun kind.

Volgens wethouder Paters zijn de resultaten van de eerste twee jaar ‘veelbelovend’. Hij liet in een persbericht optekenen: ‘Met een praktijkondersteuner kunnen we daadwerkelijk jongeren helpen voordat zaken uit de hand lopen en intensieve trajecten gestart moeten worden. Ik ben ervan overtuigd dat we dit de komende twee en een half jaar nog verder kunnen brengen.’

In de gemeente Twenterand zijn twee praktijkondersteuners. Zij zijn beide zestien uur per week beschikbaar.


«   »