CDA proeft de nieren van GBT en wil weten wat er van alle beloftes op de klos komt

VRIEZENVEEN – Het dorp Vriezenveen dreigt te verpauperen, structurele oplossingen voor de financiële problemen bij Het Punt in Vroomshoop en De Klaampe in Westerhaar zijn er niet en de eerste bak geld gaat naar een energieregisseur die tachtigduizend euro moet verdienen.

Dit zijn enkele in het oog springende kritiekpunten van het CDA op het beleid van de nieuwe coalitie van GBT en ChristenUnie. Veel plannen worden, naar het oordeel der christendemocraten, betaald doordat het college zich ‘een greep in de reserves’ permitteert. Daarmee doet de coalitie, die het allemaal anders zou doen, hetzelfde als wat ze de vorige coalitie zo vaak voor de voeten wierp: het naar believen plunderen van de Algemene Risico Reserve.

Het CDA werd vorig jaar bijkans gehalveerd en door de grote winnaar GBT voor het eerst in zijn bestaan in de oppositiebanken gezet. Vanuit die positie stelt de partij onder leiding van de nieuwe fractievoorzitter Kuilder dat GBT niets waarmaakt van wat werd beloofd.

Tevens vraagt het CDA in Twenterand zich in gemoede af of en zo ja welke voortgang de coalitie boekt met de aanpak van verpaupering van panden als de oude Rabobank aan het Manitobaplein en het zogenoemde Trio-terrein. En wat er terecht komt van dat Vitaal Sportpark, dat Zwembad en de woningbouw in Vriezenveen.