Ook in Twenterand zoektocht naar kandidaten

TWENTERAND – De  inwoners van Twenterand kunnen net als die van Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Oldenzaal, Rijssen-Holten en Wierden een beste buur nomineren voor de Beste Buur Bokaal. Nominaties zijn tot en met 31 juli mogelijk via www.bestebuurbokaal.nl.

Beste Buur Bokaal is een initiatief van woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. De samenwerkende partijen zijn het erover eens dat een sociaal, veilig en actief leefklimaat van belang is om langer thuis te blijven wonen. Een prettig leefklimaat helpt tegen vereenzaming en draagt bij aan Twents noaberschap. In dit kader is burenhulp van belang, om ontmoeting en verbinding tussen mensen in buurten te stimuleren.

Bij de keuze voor Beste Buur is een aansprekende motivatie belangrijk voor de jury.  Het gaat het om ‘de stille kracht’, want meestal staat de buur niet in het middelpunt, terwijl hij/zij het verdient gewaardeerd te worden. Per gemeente is er een jury die de inzendingen beoordeelt.

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal vindt 28 september plaats op de jaarlijkse Burendag in de tien deelnemende gemeenten.


«   »