VVD wil overleg van Twenterand met Almelo over ronduit gevaarlijke Schout Doddestraat

VRIEZENVEEN – De gemeente Twenterand zou in conclaaf moeten met de gemeente Almelo om te spreken over de staat van onderhoud van dat gedeelte van de Schout Doddesstraat dat op grondgebied van Almelo ligt. Dat vindt fractiechef Kobes van de VVD.  Hij rept in een brief aan het college van burgemeester en wethouders over een ronduit ‘gevaarlijke situatie’.

De staat van onderhoud is naar de mening van Kobes in Twenterand prima, maar volgens hem in Almelo ‘schrikbarend slecht’. Het betreft volgens Kobes een belangrijke verbindingsweg voor veel sportverenigingen in Vriezenveen en wordt gebruikt door automobilisten, fietsers en andere verkeersdeelnemers, met name bezoekers van elders. Voor de VVD is de staat van onderhoud op het Almelose deel ‘een doorn in het oog.’

De roerganger van de VVD zegt zich er zich er ‘terdege van bewust’ te zijn dat Twenterand niet verantwoordelijk is voor het achterstallig onderhoud van de Schout Doddestraat in Almelo,  maar wél een groot belang heeft bij een goede ontsluitingsweg voor de sportvelden, de manege en het zwembad.

Kobes wil weten welke mogelijkheden het college ziet om ambtelijk en/of bestuurlijk in overleg te gaan met de gemeente Almelo teneinde de Schout Doddestraat veilig en goed toegankelijk te krijgen.


«   »