Financieel evenwicht in Twenterand, maar een lach met de hand voor de mond

TWENTERAND – De gemeente Twenterand heeft over het boekjaar 2018 bijna 3,5 miljoen overgehouden, maar het beeld vertroebelt als blijkt dat het overschot grosso modo  gelijk is aan de  eenmalige uitkering van de rijksoverheid voor knelpunten in het sociale domein.

Zonder deze meevaller en rekening houdend met de voorgestelde reserveringen voor een extra bijdrage aan het Kulturhus De Klaampe te Westerhaar en de uitgaven voor het innovatiefonds zou de gemeente Twenterand een dikke dertienduizend euro tekort zijn gekomen. Dat is volgens wethouder Koster van Financiën 0,01 procent van de jaarrekening 2018. ‘Dit betekent dat, ondanks de uitdagingen waarvoor elke Nederlandse gemeente staat, Twenterand het gewoon goed heeft gedaan’, stelt Koster in een persbericht vast.

De schepen met de geldbuidel zegt wel te willen waarschuwen voor hosannagezang. ‘Er staan ons nog enkele forse uitdagingen te wachten, zonder dat we precies weten hoeveel geld we vanuit het rijk krijgen. We moeten blijven knokken voor een stabiel, financieel beleid voor Twenterand.’


«   »