Winkels mogen in Vroomshoop en Westerhaar anderhalf jaar op zondag open

VROOMSHOOP/WESTERHAAR -  Het college van burgemeester en wethouders stelt in de gemeenteraad van Twenterand voor gedurende anderhalf jaar een proef te  houden met de  koopzondag in de dorpen Vroomshoop en Westerhaar. Dat gebeurt zonder de instemming van wethouder Van Abbema van de ChristenUnie, want zij is op basis van het partijstandpunt tegen.

Uit een digitale enquête bleek dit voorjaar dat in Vroomshoop, Geerdijk en Westerhaar de wens het grootst is om koopzondagen te houden. Van hen gaat 67 procent naar eigen zeggen ook wel eens elders winkelen op zondag. Het experiment met de koopzondag in Vroomshoop was 23 december vorig jaar volgens de ondernemers bij monde van hun voorzitter Jongeneel een groot succes.

De animo om zondag  te gaan winkelen is in Den Ham en Vriezenveen aanmerkelijk minder. Van de inwoners van brinkdorp en lintdorp is 65 procent van de inwoners voor het bewaren van de zondagsrust.

Op basis van een analyse van deze uitkomsten concludeert het college dat er een proef komt, in Vroomshoop en Westerhaar, voor een periode van anderhalf jaar, waarna  in het eerste kwartaal van 2021 wordt bekeken of het permanent wordt.


«   »