Bijna een miljoen voor vrijwilligerswerk natuur en milieu Overijssel

VRIEZENVEEN - De provincie Overijssel verstrekt een subsidie van 858.000 euro aan Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel die zelf een even groot bedrag uittrekken. Het gaat om geld voor twee jaar en dient het vrijwilligerswerk in bos, beemd, heide en veen.

Dat gebeurt ook in de gemeente Twenterand op grote schaal, onder meer de Milieuraad Den Ham Vroomshoop, IVN Den Ham-Vroomshoop en KNNV Vriezenveen.

Landschap Overijssel coördineert de besteding van de subsidie en werkt hierin nauw samen met andere vrijwilligersorganisaties voor natuur- en landschapsbeheer. Er zijn zo'n twintigduizend vrijwilligers in touw, ook voor nieuwe activiteiten, zoals groene bewonersinitiatieven in de stad, het ondersteunen en verzekeren van vrijwilligers in wat 'de groene zorg' wordt genoemd en het betrekken van meer jongeren bij natuur en landschap.

De binnenkort afzwaaiende gedeputeerde Maij laat in een persbericht van de provinciale overheid weten: 'Zonder de inzet van al die duizenden vrijwilligers zou Overijssel een stuk minder groen zijn. Die betrokkenheid moeten we vasthouden. Vandaar dat we het vrijwilligerswerk voor het groen ondersteunen.  En natuurlijk hopen we dat steeds meer inwoners mee willen werken om hun omgeving groener te maken. Ik heb goede hoop dat dit gaat gebeuren.'


«   »