Dinkelland wil net als Twenterand pas op plaats met kosten van Veiligheidsregio

TWENTERAND/DINKELLAND – Niet alleen de gemeente Twenterand heeft problemen met de kosten van de Veiligheidsregio Twente, ook in de gemeente Dinkelland ligt het moeilijk. Neemt in Twenterand de grootste partij GBT morgenavond het voortouw, in Dinkelland komt het college van burgemeester en wethouders met een concreet voorstel.

Het college in Dinkelland onder aanvoering van burgemeester Joosten stelt de gemeenteraad voor op dit moment goedkeuring te onthouden aan  het verzoek van de Veiligheidsregio Twente om extra geld. Zulks vanwege de noodzakelijke bezuinigingen en de even noodzakelijk genoemde takendiscussie, in de gemeente én in de regio.

De raadsfractie van Gemeente Belangen Twenterand, met een absoute meerderheid in de raadszaal, wil duidelijkheid over de verantwoordelijkheid, de competentie en de financiën van de Veiligheidsregio Twente en dient daartoe zoals eerder gemeld morgenavond een motie in.

In de motivering wijst fractievoorzitter Elzinga van GBT erop dat de Veiligheidsregio Twente (een samenwerkingsverband gemeenten, politie, justitie en hulpdiensten) meer geld wil hebben, bijna een ton, maar dat onduidelijk is waarom precies en hoe urgent.


«   »