Twenterand houdt na kritiek PVV vast aan huidige wijze selectie zorgaanbieders

TWENTERAND - De gemeente Twenterand houdt vast aan de bestaande selectie van zorgaanbieders. Dit laat het college van burgemeester en wethouders weten in reactie op vragen van het PVV-raadslid Veltmeijer.

Het college stelt op voorhand ‘een gedegen risico-inschatting’ te kunnen maken van de kwaliteit van de zorgverlener.

Veltmeijer stelde dat de wijze van selectie ertoe leidt dat  de kans groot is dat de gemeente in zee gaat met ‘zorgcowboys’  en ‘charlatans met foute intenties’.

Het raadslid meent dat de selectie van zorgorganisaties in de gemeenten Almelo en Hof van Twente strenger en daardoor beter is. Het college stelt in zijn antwoord dat zulks onbewezen is en dat Twenterand door zijn samenwerking met elf andere gemeenten in Twente ‘direct signalen oppikt’ als er met een zorgaanbieder iets niet in de haak  zou zijn.

Het uitgangspunt is volgens het college ‘uitgaan van vertrouwen, keuzevrijheid en administratieve lastenverlichting zonder aan kwaliteit in te leveren’. De meeste aanbieders zijn volgens het college te vertrouwen. ‘Aanbieders waar wij meestal al jaren mee samenwerken mogen dan ook niet de dupe worden van een klein aantal hele foute partijen.’

Waar volgens het college nog bijkomt dat het een arbeidsintensief proces zou zijn om ‘bewijslast’ aan te leggen, dat ook geld kost. ‘Dit betreft een substantieel bedrag dat eigenlijk voor zorg bedoeld is.’


«   »