Enquête toont grote animo jongeren voor gebruik nachttrein Almelo-Hardenberg

VRIEZENVEEN - Er bestaat onder jongeren in Twenterand ruime belangstelling voor een nachttrein tussen Almelo en Hardenberg. De nachttrein die van Enschede naar Almelo rijdt zou moeten worden doorgetrokken naar Hardenberg en ook in Vriezenveen en Vroomshoop een stop moeten maken.

Het raadslid Makkinga van Gemeente Belang Twenterand (GBT) hield onder de doelgroep, jongeren in de gemeente, een enquête en kreeg veel (positieve) respons, met dank aan sociale media.

Makkinga hoopt nu dat de provincie Overijssel als concessieverstrekker van de spoorlijn Almelo-Hardenberg de wens van de jongeren honoreert, waarbij wel moet worden opgemerkt dat het om twee concessiehouders (vervoerders) gaat, te weten Keolis (Enschede-Almelo) en Arriva (Almelo-Mariënberg/Hardenberg).

Van de jongeren die reageerden is 95 procent voor de nachttrein tussen Almelo en Hardenberg, wat de veronderstelling van Makkinga bevestigde dat er zeker bij jongeren behoefte bestaat aan de nachttrein, als ze uitgaan in Enschede, Hengelo of Almelo, bijvoorbeeld om twee en drie uur.


«   »