Paters maakt bij de start van Automaatje in Twenterand debuut als chauffeur

WESTERHAAR - Het project ANWB Automaatje gaat begin juni in deze gemeente van start, zo meldt de gemeente. Voor de gelegenheid zal wethouder Paters een deelnemer aan het project ophalen en vervolgens worden beiden bij Kulturhus De Klaampe te Westerhaar feestelijk ontvangen.

De opzet van Automaatje is inwoners der gemeente uit hun isolement te halen. Steeds meer mensen (dreigen te) vereenzamen doordat de mogelijkheden fysiek of psychisch beperkt zijn om naar buiten te gaan. 

Dit kan komen door leeftijd, gezondheid of het ontbreken van een auto. Hier wil ANWB Automaatje verandering in aanbrengen en mede door hun initiatief kunnen buurt/wijkbewoners elkaar helpen.

Het concept is al langer bekend in Nederland en gaat dankzij een samenwerking van ZorgSaam Twenterand, gemeente Twenterand en de ANWB nu ook in deze gemeente van start. Bij dit initiatief vervoeren plaatsgenoten met hun eigen voertuig minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zogen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.


«   »