Twenterand participeert ook met geld en goed in de culturele proeftuin Twente

TWENTERAND - De gemeente Twenterand zal het projectplan/voorstel van de Proeftuin ‘Maakplaatsen & Generators’ als onderdeel van het cultuurprofiel van de regio Twente ondertekenen. Het college van burgemeester en wethouders erkent de meerwaarde voor de regio en de gemeente. Het project zou een versterking in van het cultuurprofiel van de regio Twente inhouden.

Van de veertien Twentse gemeenten zien tot op heden alleen Losser, Rijssen-Holten en Wierden de versterkende werking ervan nog niet in, maar de verwachting van projectleider Buzo is wel dat ze aanhaken.

Voor het project ‘Maakplaatsen & Generators' verstrekt minister Van Engelshoven van Kunst en Cultuur een subsidie van 325.000 euro. De bewindsvrouw heeft voor het stimuleren van vernieuwing en kruisbestuiving in de kunst vier miljoen beschikbaar.

‘Maakplaatsen & Generators’ is een initiatief van de Universiteit Twente, het ROC van Twente en Tetem in Enschede. Ze bieden een programma waarmee kinderen, jongeren en ook volwassenen zich kunnen ontwikkelen tot verkennende, ontdekkende en creatieve burgers.


«   »